Известие

Collapse
No announcement yet.

Букса на вратите и температурен датчик ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Букса на вратите и температурен датчик ?

Някой може ли да каже как се откача буксата на вратите тая в средата между двете панти !Също така как се свалят страничните огледала по точно това от дясно понеже имам проблем с показанията на външната температурата.Четох в една тема ,че е проблем в датчика понеже при температура от порядъка на +8 градуса ми показва на дисплея +55 !Също така как да проверя този датчик дали си е отишъл ?
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Буксата на вратат я завърташ наляво или дясно четвърт оборот и дърпаш.Огледалото - http://clubalfaromeo.com/forum/showp...60&postcount=1
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

На мястото на датчика слагаш едно съпротивление 10 килоома, на дасплея трябва да ти покаже температура 25 градуса. Ако е така датчика е заминал. По магазините трудно се намира, да не кажа невъзможно. Става датчик от фиат, ланча и алфа.
      Успех
      Alfa Romeo 147 JTDm

Comment

На 156 ,по спомен,датчика можеше да се извади без да разглабяш нищо...отвън с тънка отвертка се отваря капачето и датчика ти е в ръцете.Колегата за 147 предполагам го интересува.И аз още не съм го заглеждал как е на 147 но е наближило.....че ме дразни една разлика от 3 градуса при студено време.
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Благодаря ви на всички ! Днес ще се мъча да видя какво ще направя с свалянето на огледалото.Темата дето ми е посочил колегата мисля ще ми помогне много независимо,че е за модел 156
          Също да попитам датчика къде се намира в лявото или дясното огледало ?Понеже в eLearn доколкото разбирам пише ,че е в огледалото на водача !
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          sigpic

Comment

Преди да тръгнеш да сваляш огледалото, първо си почисти буксата на вратата - вкарай и изкарай няколко пъти, Напръскай с контактен спрей и ако тогава не се оправи премини към сваляне на огледалото!
            Успех
            Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Нищо общо с 156.Токущо го погледнах...датчика не е на огледалото,а на конзолата,която го държи...или поне минава през нея......и май ще се наложи разваляне....или пък ако се отвият трите винта,внимателно без да се надраска боята и огледалото излезе...може пък да не се налага сваляне на стъклото...знам ли??
              Толкова ли никой не е свалял на 147ца ,да каже..
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                Нищо общо с 156.Токущо го погледнах...датчика не е на огледалото,а на конзолата,която го държи...или поне минава през нея......и май ще се наложи разваляне....или пък ако се отвият трите винта,внимателно без да се надраска боята и огледалото излезе...може пък да не се налага сваляне на стъклото...знам ли??
                Толкова ли никой не е свалял на 147ца ,да каже..
                Имах предвид,че снимките ще ми помогнат да се ориентирам как се сваля огледалото !Иначе нямам престава де е тоя датчик...отляво ли дясно ли не знам и аз.Ще почистя буксите на вратите но ми се ще и буксите дето са в огледалата да ги почистя и тях.Тая пластмаса отвътре на вратите черната дето закрива болтовете за да се свали огледалото заедно с неговата стойка на щипки ли е ?
                Имам предвид това нещо !Използвам снимката на колегата от темата за 156
                Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                sigpic

Comment

На щипки е, метални пластини.
                  Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                  Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                  Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                    Имах предвид,че снимките ще ми помогнат да се ориентирам как се сваля огледалото !Иначе нямам престава де е тоя датчик...отляво ли дясно ли не знам и аз.Ще почистя буксите на вратите но ми се ще и буксите дето са в огледалата да ги почистя и тях.Тая пластмаса отвътре на вратите черната дето закрива болтовете за да се свали огледалото заедно с неговата стойка на щипки ли е ?
                    Имам предвид това нещо !Използвам снимката на колегата от темата за 156
                    Датчика е черната изпъкнала пъпка под огледалото. От дясната страна няма такава. На тази снимка се вижда: http://www.alfaromeo.com.tr/tr/media...alfa-147-z.jpg

А ето го и него: http://www.ebay.com/itm/ALFA-ROMEO-1...QAAOSwm8VUs9rE

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                      Датчика е черната изпъкнала пъпка под огледалото. От дясната страна няма такава. На тази снимка се вижда: http://www.alfaromeo.com.tr/tr/media...alfa-147-z.jpg

А ето го и него: http://www.ebay.com/itm/ALFA-ROMEO-1...QAAOSwm8VUs9rE
                      Да разбрах вече Благодаря ти много !Огледалото е свалено вече и ще си поръчам нов датчик.Само да вметна ,че до датчика може да се стигне и ако се развият отвън трите малки болтчета отдолу под огледалото.Но аз го свалих цялото с стойката !След малко ще кача снимки
                      P.S
                      Кабела на датчика отива към буксата подлъга ме дългия му кабел който е вкаран в снопа с кабели ! Два черни кабела са единия с бяла ивица
                      Съпротивлението на датчика е 12 кОм не знам така ли трябва да е
                      Ето обещаните снимки
                      Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                      sigpic

Comment

Преди време мислех да ги пръсна в сребристо и попаднах на това:
                        http://news.fixandsave.co.uk/docs/14...uide/index.htm
                        https://www.youtube.com/watch?v=1gwcDY8-50U

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                          Преди време мислех да ги пръсна в сребристо и попаднах на това:
                          http://news.fixandsave.co.uk/docs/14...uide/index.htm
                          https://www.youtube.com/watch?v=1gwcDY8-50U
                          Много полезно видео Благодаря ти ! Също много благодарности и на всички останали помогнали кой с каквото може !
                          P.S
                          Забравих да спомена,че буксите на вратите се вадят като се издърпа сивия полупръстен нагоре 1-2 см някъде така да се изразя, и буксата се вади на зад !Нито се върти на ляво нито на дясно.Обратно се поставя по обратния ред !Като влезе буксата се натиска сивия пръстен надолу и той щраква !Това за Алфа 147 за другите не знам как е може и да се въртят на някъде
                          Last edited by eproHD; d.m.y г., 17:35.
                          sigpic

Comment

При 20 градуса околна температура точно 12 килоома трябва да ти показва датчика.
                            Alfa Romeo SW 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от marto68 Покажи съобщение
                              При 20 градуса околна температура точно 12 килоома трябва да ти показва датчика.
                              Искаш да кажеш,че датчика работи ли ?
                              Ми тогава защо в колата при външна в момента +4 гр ми показва +56 гр

Иначе тези 12 кОм ги измерих докато огледалото беше разглобено вътре в стаята.Възможен ли е някакъв друг проблем !
                              sigpic

Comment

Working...
                              X